Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde Taşköprü Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğle yemeği menüsünü Çanakkale Savaşları’nda askerlerin yediği yemeklerle hazırladı. Günün menüsü, Çanakkale’de savaşan 43. Alay 1. Piyade Taburu askerlerine verilen yemeklerden oluşmaktadır. Menüde yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek yer aldı. Taşköprü Anadolu imam hatip lisesi okul idaresi, öğretmenleri, öğrencileri ve ilçe milli eğitim müdürü ve personeli katıldı. Okul Müdürü Yaşar BİLGİN "Bu topraklar için canlarını veren atalarımızın düşmanla beraber yoksunluklarla da mücadele etmek zorunda bırakılıp, bu toprakları hangi zorlu şartlarda vatan yapabildiklerini her gün hatırlatılması gereken Çanakkale kahramanlarının günlük aldıkları öğünü gösteren yemek listesini bir günlükte olsa yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.